Handla med gott samvete

I dagens konsumtionssamhälle kan det vara svårt att veta hur man ska tänka när man handlar. En del menar att man ska sluta handla nytt helt och hållet, men när det kommer till vissa produkter är det helt omöjligt. Så då handlar det mer om att man gör det bästa av situationen. Det finns till exempel många bönder som producerar ekologisk mat, det är mycket bättre än att man konsumerar de vanliga produkterna som har behandlats med kemikalier. När det kommer till andra produkter som de som har med skönhet att göra så går det ju inte att köpa begagnat men det finns många bra ekologiska alternativ. Eller kan man också handla från företag som ser till att ta sitt sociala ansvar. I följande inlägg kommer du kunna läsa mer om några produkter som du bör byta till om du vill göra en bra sak för andra människor och för planeten.

 

Företag inom kosmetik och skönhet som jobbar med välgörenhet

Det finns många alternativ på marknaden just nu för den som vill handla produkter av företag som jobbar aktivt med välgörenhet. Ett av dem som är väldigt aktiva på den här biten är bland annat Löwengrip som är ett av Isabella Löwengrips företag. Hon har sett till att det ska finnas ett aktivt arbete med att ta sitt sociala ansvar i samhället och därför kan man handla dessa produkterna med gott samvete. Prislappen kanske är lite högre än för andra produkter men man ska komma ihåg att man får produkter med hög kvalitet.

 

Handla på auktioner/välgörenhetsgalor

När det kommer till att köpa dyra saker så finns det ibland särskilda galor eller event som man kan gå på och där man kan handla antikviteter eller annat och samtidigt skänka pengar. Det här är väldigt vanligt bland överklassen i USA och det är något som vi ser mer och mer av i Sverige. Något som däremot varit populärt i Sverige en längre tid är att man kollar på välgörenhetsgalor som TV-kanalerna anordnar. Där brukar man kunna beställa hem saker och/eller skänka pengar till ett gott ändamål. Det här brukar vara en form av en fest som artister uppträder på och det bjuds på underhållning på bästa sändningstid. Så även om man inte vill skänka pengar bara genom att lägga pengar på en bössa eller vara fadder/månadsgivare så finns det många andra alternativ som också bjuder på en upplevelse.

Ordna något eget för välgörenhet

Det börjar bli väldigt populärt att man på lokal nivå ser till att ordna olika välgörenhets event. Så om du är intresserad av välgörenhet så kanske det är ett bra tillfälle att göra något själv. Det är väldigt populärt att ha event som har med skönhet och underhållning att göra.