Välgörenhet för miljö och djur

Välgörenhet, även kallat filantropi, betyder att en organisation, privatperson, stiftelse eller till exempel ett företag skänker pengar eller förnödenheter till behövande. Välgörenhet finns inom många områden som humanitär hjälp, till forskning samt för att rädda miljön och värna om vilda djur.

Hyr kontor för en verksamhet som stödjer miljö och djur

Om man själv vill starta en verksamhet som ska stötta miljöarbete, samt för att skydda och bevara vilda djur, kan man behöva en lokal till denna verksamhet. När man arbetar med att bidra till miljöarbete och skydd av vilda djur, kan man också behöva samarbetspartners. Att skaffa ett kontor kan kosta en hel del, särskilt om man köper lokalen själv genom lån. Det finns andra smarta lösningar som gör att man spar mycket pengar genom att hyra ett perfekt kontor i Stockholm för en verksamhet inom välgörenhet. Fördelen med att hyra ett kontor i Stockholm är att med kontoret ingår lokalerna, en bemannad reception, frukt och kaffe, samt tillgång till garage, konferensrum och kök. Att hyra ett kontor innebär en stor möjlighet att kunna spara mycket pengar och då kan man hellre lägga pengarna på den stödjande verksamheten för djur och miljö.

Organisationer som hjälper vilda djur och stöttar miljöarbete

Några kända organisationer som hjälper vilda djur är WWF (World Wildlife Fund), World Animal Protection, Wild Republic, Global Wildlife Conservation och bland annat Naturskyddsföreningen och Djurens Rätt i Sverige. Om man brinner för att vilja hjälpa vilda djur och vill starta en egen insamling, finns regler för privat insamling som man måste följa enligt Skatteverket. Så länge man redovisar tydligt till givare och Skatteverket vart pengarna går, är gåvorna inte skattepliktiga. Om man på ett enkelt sätt vill kunna stödja organisationer för att till exempel rädda djur, finns appen Bigheart. Det är en smart app som skänker genom annonsering och när man laddar ner appen skickar den riktad reklam till mobilen. Varje gång man tittar på ett reklamklipp betalas pengar ut till en välgörenhet man väljer ut, som till exempel till djurrättsorganisationer.

Det pågår ett stort engagemang världen över inom miljöarbete och det finns många engagerade organisationer, företag och privatpersoner som bidrar till en bättre miljö. Om man som privatperson vill skänka pengar för miljön, finns det smarta sätt som att till exempel önska sig julklappar i form av att pengarna går till välgörenhet för naturen. Då kan man få bra förslag på organisationer som stödjer klimatet för en god insats. Organisationer som bland annat Greenpeace, Jordens vänner, SOF-Birdlife, Vi-skogen eller till exempel Naturarvet arbetar för en bättre miljö och för att bevara naturen. När det kommer till företag i Sverige är det nu känt att Sveriges företag är ledande inom klimatbidrag och många svenska företag bidrar för en hållbar jord varje dag.