Bidra inom välgörenheten

Många människor lever idag inom fruktansvärda förhållanden. Fattigdom och annat bidrar till detta. Att då som medmänniska bistå med hjälp för dessa utsatta är en ovärderlig humanitär insats. Och det finns många sätt att göra det på. Nedan listar vi några exempel på hur man kan bidra till olika hjälpinsatser där välgörenhet även kan innebära att bidra till olika forskningsområden för att detta ska kunna drivas framåt, exempelvis cancer och alla dess inriktningar. Välgörenhet är viktigt att bibehålla för alla drabbade.

 

Skänka pengar

 

Det finns oerhört många företag och hjälporganisationer att kunna skänka pengar till. Vill man kan man som privatperson tillsätta en återkommande summa via sitt autogiro där det bestämda beloppet dras varje månad.

Även företag kan bistå på detta sätt och skänka pengar. Självklart finns valet att lägga på dessa organisationer både inom Sveriges gränser och världen över. Det är helt upp till var och en att välja det som ligger närmast hjärtat att bidra till.

Hjälp på andra sätt

Att skänka pengar är inte det enda sättet att kunna hjälpa till på. Många hjälpverksamheter tar även emot kläder, leksaker och annat från ditt hem som man kanske inte längre behöver. Då kan det vara en god sak att skänka det till de som istället behöver detta. Att skänka just vinterkläder inför den kalla årstiden kan vara mycket värdefullt för alla våra hemlösa i landet. Sorgligt nog läser man notiser där uteliggare och hemlösa befarats omkommit i vinterkylan. Tragiskt men sant. Då kan en varm vinterjacka för dessa stackare göra stor skillnad.

Det finns även förekommande soppkök som erbjuder varm mat och en stund av gemenskap i värmen för hemlösa. Dessvärre finns det inte tillräckligt med platser att kunna erbjuda sovplatser även om det står högst upp på önskelistan för de som jobbar som volontärer.

Kläder och allt annat kan även skickas och fraktas till utlandet för utsatta människor. Kan vara livsavgörande för många flyktingläger att få lite kläder och annat.

Loppmarknader och Second hand affärer är andra verksamheter som bidrar till olika välgörenheter. Allt som samlas på dessa säljs där stor del av pengarna går direkt till hjälp för exempelvis hemlösa. Utbudet av säljande saker kan vara allt från Tapeter till möbler som erbjuds att köpas.

Även organisationer som Situation Stockholm erbjuder utsatta människor att sälja deras tidningar där då en viss del av intjänad summa går till säljaren. Givande information om verksamheten finns att tillgå på deras hemsida där det framgår hur de arbetar på att hjälpa människor som behöver. De här personerna som säljer tidningen är något som man vanligtvis ser utanför stora affärer och köpcentrum, kanske även i tunnelbanan eller på pendeltågsstationer. Nyheten kring detta är också att organisationen numera kan låta köpare få betala med sitt bankkort i en bärbar terminal säljaren har med sig. Detta har uppkommit då majoriteten av folket idag nästan aldrig längre har kontanta medel på sig. Då kan det vara en strålande lösning för att människor ska fortsätta köpa tidningen.

Ett viktigt ordspråk som lyder; En kan inte göra allt men alla kan göra något, stämmer till fullo!