Värmande sätt att hjälpa under vintern – skänk en värmepump

Det finns oändliga sätt man kan hjälpa andra på. I ett land som Sverige är det dessutom viktigt att hålla sig varm under den kalla årstiden då den kan vara livshotande för många, både för människor och djur. Hjälp till med det du kan och skydda andra från den isande kylan i vinter.

Hjälp andra när vintern kommer

Alla som lever ett utsatt liv har många fiender av olika slag. Vintern är en stor och långdragen fiende som hotar både två- och fyrbenta varelser. Men det finns många sätt man kan hjälpa till på för att underlätta för andra under vintern. Här nedan kommer några förslag:

  • Skänk en värmepump. Vem som helst blir glad av en värmepump, oavsett om det är en pensionär som inte har råd att köpa en ny värmepump eller ett katthem som inte har råd att hålla värmen uppe. Köp en värmepump från Nibe att ge bort till någon du känner eller till en organisation av något slag. Alltid gör den nytta någonstans.
  • Ge bort filtar, mössor och vantar. Hemlösa lider mycket av kylan under vintern och därför är det viktigt att de har ordentliga kläder. Det är kanske inte möjligt att köpa dyra täckjackor, men vantar, mössor, sockar och filtar kostar inte så mycket. Det kan hjälpa många att hålla värmen bättre oavsett vad de har på sig för övrigt.
  • Ge bort ljus och tändstickor. Hemlösa som sover i tält har problem med både mörker och kyla. Köp ett gäng gravljus som är relativt brandsäkra och som tål lite regn och vind utan att slockna. Ge även bort några paket tändstickor. Det kostar inte många kronor, men lyser och värmer upp tillvaron för hemlösa en stund. Ett gravljus kan brinna i 36 timmar och kostar ungefär tio kronor styck i en lågprisaffär.