Ta hand om bostadsrätten och hjälp samtidigt andra människor

Om du har en bostadsrätt är det smart om du verkligen tar hand om den på ett klokt sätt så att du i långa loppet får mer pengar över. Med en bostadsrätt kan du också hyra ut ett rum, för att på så vis hjälpa en medmänniska att få en bostad samtidigt som du sparar pengar.

Din fastighetsförvaltning

För många svenskar är just bostaden en stor och viktig investering. Det är därför viktigt att du som bostadsrättsinnehavare verkligen bryr dig om både själva bostaden och hela fastigheten. Om din fastighet sköts väl så kommer den att öka i värde och du kommer att trivas bättre. Möjligheterna att ha gym eller bastu nere i källan eller att ha en fin grillplats ute i trädgården är ju också större ju bättre fastigheten sköts. Att ta hand om en bostadsrättsförening handlar inte bara om att städa trappen, utan det handlar lika mycket om juridik, administration och teknisk förvaltning. Anlita nabo.se för fastighetsförvaltning av din bostadsrättsförening så kan du känna dig trygg. De sköter både juridik och ekonomi, samt fastighetsservice. Då kan du fokusera på att ta hand om din egen lägenhet och hjälpa människor, samtidigt som din stora investering, bostadsrätten, ökar i värde.

Hyr ut ett rum – en stor hjälp för många

Det finns mycket vi kan göra för att hjälpa våra medmänniskor. Ett sätt är att hyra ut ett rum. Om du har en tvåa eller trea kan du hyra ut ett rum till en person som kanske inte har så lätt att få tag på bostad. Genom att hyra ut ett rum minskar du dina kostnader samtidigt som du också låter ditt hem bli en annan människas hem. Det kan vara en person som är invandrare, långtidsarbetslös, före detta kriminell, en vän/släkting som är nedstämd eller på annat sätt har det svårt i livet. Om du känner en person som har lite svårare omständigheter än medelsvensson och du samtidigt känner att det skulle funka socialt att ni delade bostad, så kommer det att vara ett riktigt win win-erbjudande. Du minskar dina utgifter, samtidigt som en annan person kan få bo snyggt och fräscht i trygghet. Ibland så kan hjälpen vara att du låter ett syskon bo hos dig ett tag. Eller att en kompis som har varit ute och rest får hyra ett rum under ett par månader. Om du har en bostadsrätt med ett rum över har du verkligen stora möjligheter att göra någonting för dina medmänniskor. Om du tycker om att jobba frivilligt kan du också hyra ut ett rum för att få mer inkomst och på så vis kunna arbeta en dag mindre i veckan på ditt vanliga arbete.